nedelja, 16. marec 2008

BARVE V NARAVI









Narava nas je obdarila s čudovitimi barvami, ki vplivajo na anše duševno in telesno počutje. Nekatere so vedre, nas poživljajo in nam vlivajo energijo, spet druge nas nežno pomirjajo in sproščajo. Nekatere so zdravilne, druge lahko celo škodijo.
Barve, ki so nam še posebej pri srcu, veliko povedo o tem, kakšni smo. Lahko spreminjajo razpoloženje in pomembno vplivajo na naše doživljanje sveta in ljudi, kajti barve so pozabljena govorica duše, ki se je moramo znova naučiti - nas pouči Suzy Chiazzari, ki je napisala tudi knjigo o barvah.
Še bolj pomembno pa se mi zdi, da naše razpoloženje ni odvisno samo od sivega neba, mokrih temno rjavih listov in "grdega" rumenega močerada. Vsak element na tem svetu ima svojo vlogo, tako tudi sivo nebo, rjavi listi in rumen močerad; medtem ko se hudujemo nad mrzlim deževnim dnem, je dež lahko rešil suše polovico Indije ali Afrike. Temno rjavi listi, napol živi in napol mrtvi dajo mesto drugim, zelenim listom, prav tako so hrana živalim na tleh, le te pa spet imajo svojo nalogo,..., in tako se ustvarja ustvarjalen krog življenja.
Seveda nas pomlad in poletje bolj povzdigneta med višave veselja in radosti, pa tudi zima mene osebno, katero imam zelo rada, vendar tudi jesen ima lahko svoj čaroben pomen. Ko smo dojemljivi za vse in ne samo za določene stvari, opazimo marsikaj, kar smo do sedaj velikokrat spregledali - tudi lepoto!

Pozdravček...Tina

Ni komentarjev: